Geef je gitaar de aandacht die het verdient!
Vakkundige reparaties en onderhoud, jouw gitaar verdient het!
Bij LP Guitars is jouw gitaar of basgitaar in vakkundige handen.
Van halsreparatie tot periodiek onderhoud, in ons atelier ontvangt jouw instrument de aandacht en deskundigheid die het verdient.

Kom gerust langs en we geven je een indicatie van de kosten nadat we je gitaar hebben onderzocht, zodat je precies weet waar je aan toe bent en we deze eventueel direct in kunnen plannen.

Voor nog meer zekerheid geldt op al onze werkzaamheden drie maanden garantie.

Uiteraard staat de deur altijd open voor een verdere kennismaking of vragen, de koffie staat klaar en er licht genoeg te lezen.

tot snel, Leon

Afstel en Onderhoudsbeurt: de APK voor je gitaar.

Je gitaar heeft regelmatig onderhoud en afstelling nodig. Wij stellen al onze nieuwe gitaren persoonlijk af en hebben al veel gitaren in opdracht afgesteld.
Toch is er geen standaard afstelling omdat elke muzikant andere eisen stelt aan zijn of haar (bas-) gitaar. Wij stellen je gitaar af op jouw wensen (o.a. actie van de snaren) en plaatsen jouw favoriete snaren.
Bij een afstel- en onderhoudsbeurt kijken we je gitaar na van de stemmechanieken tot de output. Topkam, toets, pickups en electronica, we gaan alles langs. Dit combineren we met een grondige reiniging, polijst en doorsmeerbeurt zodat je gitaar er weer tegen kan. Ons motto is dat we het goed willen doen en achter ons werk kunnen staan.

Gitaaronderhoud en reparaties 2
Gevlakte en gepolijste fretten

Frets Vlakken

Soms moeten frets gevlakt worden voor je een instrument goed kunt afstellen. Vlakken houdt in dat de frets van je bas of gitaar tot op de 100ste millimeter precies gelijk hoog worden gemaakt. Na het vlakken worden de frets gerond, geschuurd en gepolijst. Bij het vlakken van de frets pakken we uiteraard ook altijd even de reiniging van het fretboard mee, vervangen we de topkam en snaren(in prijs inbegrepen).

Herfretten

Als frets te laag zijn of te diep ingesleten kunnen ze niet meer gevlakt worden. Vervangen van alle frets is dan de oplossing (3 of 4 frets vervangen is bijna evenveel werk als allemaal overigens). Oude frets worden met speciaal gereedschap uit de verwijderd. Na het verwijderen wordt de toets nagekeken en indien nodig gevlakt en worden de nieuwe frets in de toets geplaatst en afgerond, geschuurd en gepolijst. Met een herfret kun je de meeste halsproblemen oplossen.

Kop verlijmen

Een val, een tik of een dreun: als je instrument van mahonie is gemaakt is je kop zo gebroken. Dat kan bijna altijd goed gerepareerd worden. Ons record is 6 kopbreuken in 1 week. Is je kop er af, verzamel de splinters en haal de snaarspanning van je gitaar. Het verlijmen, bijvullen, bij- en afwerken is een hele klus en wil je de scheur onzichtbaar weggewerkt hebben dan moet deze ook nog naar de spuiter.
Voor een dergelijke reparatie bekijken wij eerst de schade en geven dan een inschatting van de kosten.

0

Geen producten in de winkelwagen.