| Free shipping up € 75,- | Phone +31 (0)6 4645 5700 (10-18hr) |

Faith Guitars

Five-Time Winner of the UK Best Acoustic guitar award!

Faith Guitars, opgericht in 2002, is de passie van een klein team van doorgewinterde gitaarexperts gevestigd in Shropshire, Engeland en geleid door de wereldberoemde Britse gitaarbouwer Patrick James Eggle.
Patrick zegt: "Mijn benadering van het bouwen van gitaren kan het beste worden omschreven als obsessief. Als sinds ik een jonge jongen was ben ik geobsedeerd door allerlei soorten gitaren en nadat ik op 15-jarige leeftijd mijn eerste instrument had gebouwd, ben ik sindsdien continue bezig met het finetunen van het design."
"Net als een beeldhouwer of kunstenaar, begin ik met een duidelijk beeld van het eindresultaat. Vervolgens kies ik het juiste klankhout, de bracing en de aanraakpunt materialen, dan kan ik het proces starten om deze materialen om te vormen tot  een bespeelbaar en ooge verblinded instrument."
"Of het nu een van mijn eigen gebouwde PJE-gitaren is of een van mijn Faith-ontwerpen, het doel is hetzelfde: het creëren van een instrument dat niet bespeeld visueel net zo aantrekkelijk is dan wanneer het wordt bespeeld door een ervaren muzikant."

Ethiek & Duurzaamheid

Faith Guitars erkent het belang van een ethisch en duurzaam productieproces, en we zijn ons ervan bewust dat dit ook voor veel van onze huidige en toekomstige spelers geldt.


Faith Guitars -  Werkplaatsen: Ten eerste is er geen verschil in de ethiek of duurzaamheid van een bepaald model. Alle modellen van alle prijsniveaus zijn gemaakt met dezelfde ethische waarden. Het enige dat verschilt is de specifieke specificatie van elk model.
Faith-gitaren worden gemaakt in West-Java, Indonesië met behulp van vele handbouw- en handafwerkingstechnieken die de kwaliteit brengt die u mag verwachten.
Alle werkplaatsen zijn geklimatiseerd tot het juiste niveau, afhankelijk van het specifieke proces dat op die locatie plaatsvindt.
Het personeel wordt goed verzorgd, met training en hoge retentieniveaus. De Indonesische wetgeving zorgt ervoor dat weekend- of overwerk tegen een hoger tarief wordt betaald, met normale werktijden van 08.00 uur tot 17.00 uur, 5 dagen per week.
Het Faith Guitars-team staat voortdurend in contact met onze werkplaatsen en brengt regelmatig bezoeken, en nodigt onze internationale distributeurs uit om met ons een bezoek te brengen aan de productie en om ze zelf te inspecteren. We zijn ervan overtuigd dat de omstandigheden en ethiek van deze locaties voldoen aan de hoge normen die we verwachten.

Faith Guitars - The Tonewoods
De Spruce is Engelmann, Sitka Spruce of Red Cedar komt uit Noord-Amerika of Canada en is gekocht via grote Amerikaanse of Canadese toonhouthandelaren. Alle sparren / ceder toppen zullen afkomstig zijn van FSC gecertificeerde bronnen.

Het mahoniehout wordt nu ingekocht via een Indonesisch handelsbedrijf dat FSC-gecertificeerd is. (bijgewerkt FSC-nummer wordt verkregen)

De Afrikaanse Khaya Mahonie is afkomstig van Europese toonhouthandelaren (meestal Maderas Barber in Spanje) die toonhout aanbieden met FSC-certificering. Het land van herkomst van Khaya Mahogany is meestal Kameroen.

Esdoorn voor de esdoorn binding is afkomstig uit voorgesneden lengtes uit China of Korea. Deze esdoorn is afkomstig uit China.

Het Sonekeling Rosewood, Trembesi, Mango en Ebony komt allemaal uit Java of Makassar en is afkomstig van lokale, door de overheid goedgekeurde houthandelaren die het door de overheid goedgekeurde houtcertificeringsproces gebruiken.
Dit vermindert ook de kilometers die door het klankhout worden afgelegd vóór de fabricage.

Het hout is gecertificeerd en legaal verkregen en door de overheid goedgekeurd en wordt geleverd aan de werkplaatsen, volledig gespecificeerd en in plankvorm - voordat het in huis wordt gezaagd en gesplitst zodra het volledig is gedroogd en gerijpt.

Zoals 99% van de traditionele gitaarbouwers, gebruiken we soms traditionele Hide Glue (gemaakt van dierenhuid) om het uiteinde van de toets aan de body te bevestigen, hoewel er een geleidelijke overgang is naar nieuwere vormen van synthetische lijmen die niet van dieren afkomstig zijn .
Hide-lijm wordt gebruikt omdat het het gemakkelijker maakt om de lijm met warmte te verwijderen als de nek ooit moet worden verwijderd. We kunnen dus niet beweren veganistisch vriendelijk te zijn. Deze lijm is gekocht bij Amerikaanse gitaarbouwers.

Reviews

Qwenny Van Hengel
Qwenny Van Hengel
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Alle benodigdheden bij elkaar, voor een prima prijs

4 dagen geleden
Qwenny Van Hengel
Qwenny Van Hengel
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Prachtige gitaar, zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding

4 dagen geleden
Laurens Vincent
Laurens Vincent
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Hele mooie gitaar

1 maand geleden
Marco Alberto Luigi Pegoraro
Marco Alberto Luigi Pegoraro
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Class instrument!

3 maanden geleden
Jos Lambrichs
Jos Lambrichs
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Na 5 jaar dromen dan toch de knoop doorgehakt.
Wat een mooi instrument. Super fijne afgewerkte bouwkwaliteit.
Het lijkt een hele specifieke gitaar. Maar ik vind deze eigenlijk in heel veel stijlen goed passen. Klinkt heel warm en romig over een buizen-amp. Ben helemaal happy deze eindelijk in mijn collectie te mogen hebben.
Is toch wel heel fijn ook eens iets anders te hebben dan LP, ST,TL.
Super Service van LP Guitars. Aanrader.

4 maanden geleden
Copyright © 2021 LP Guitars
cartmagnifiercrosschevron-downarrow-up